| Autor |
Wiadomość |
|
Izabela Fietkiewicz-Paszek
Użytkownik
|
 Wieczór ze striptizem (Dorota Ryst & Sławek Płatek)
Warszawa, 29 lipca, lirycznie i erotycznie w klubie Patefon w Warszawie przy ul Żubrowej 17 – potwierdzam, że było, że Patefon, że lirycznie, że erotycznie. Wybrałyśmy się z Teresą Rudowicz i (jeśli mogę także w Jej imieniu) jesteśmy ukontentowane mocno:) „Patefon” okazał się miejscem przyjaznym: klimat i wystrój tworzą dogodny dla poezji anturaż. Oczywiście klimat klimatem, a o urodzie tego wieczoru stanowiły teksty Doroty i Sławka, podane w zgrabnie skomponowanym lirycznym dialogu, przeplatane nastrojową muzyką, która sączyła się pomiędzy erotycznymi wersami. Muszę przyznać się (po cichu) do lekkiego sceptycyzmu, otóż miałam wątpliwości, czy tak spreparowany program – wiersze ułożone według erotycznego klucza, może się do końca sprawdzić. Wątpliwości okazały się niepotrzebnie, wyszło pięknie, jestem zadowolona, że byłam tam z Wami.
Po spotkaniu: Turniej Jednego Wiersza, który odbył się wprawdzie w mocno okrojonej wersji (jedynie 4 uczestników + pozakonkursowa prezentacja Zosi Mikuły), ale w poezji przecież nie o ilość chodzi:).
Paweł Łęczuk (o ile dobrze czegoś nie przekręcam) debiutował w roli prowadzącego „patefonowe wieczory poetyckie” – i myślę, że zaproszenie akurat Doroty i Sławka, do tego w takim akurat programie - było doskonałym początkiem cyklicznych spotkań w tym klubie.
Dziękuję za ten wieczór /iza
ps. Zdjęcia? :)
|
| 30 lip 2010 20:22 |
|
 |
|
Teresa Rudowicz
Użytkownik
|
 Re: Wieczór ze striptizem (Dorota Ryst & Sławek Płatek)
Dołączam się do podziękowań. Wieczór był piękny, miejsce również. Dwugłos poetycki przemyślany od początku do końca. Do tego świetnie brzmiący. A klucz erotyczny okazał się tak naprawdę kluczem otwierającym mnóstwo drzwi, także i takich, o których wolelibyśmy zapomnieć. Pod tym niewinnie wyglądającym tytułem kryło się sporo bardzo ważnych treści. Do tego doskonale dobrana muzyka. O wdzięku niewątpliwym autorów nie wspomnę:) Jeszcze raz bardzo dziękuję. Teresa.
|
| 30 lip 2010 21:03 |
|
 |
|
Sławomir Płatek
Site Admin
|
a są zdjęcia. z wieczoru i z synagogi. podobnież jutro Dorota ma wrzucić link do picassy i no. dziękuję w swoim i Doroty (chociaż ona pewnie też sama się ozwie) imieniu za odwiedziny. Z forum oprócz organizatora - Pawła Łęczuka i wyżej rozpływających się przesympatycznych dam była jeszcze Elka Jasińska. Wszystkie trzy panie widziałem po raz pierwszy i ogromnie się z tego cieszę. nie że pierwszy raz, ale że w ogóle. do (mam nadzieję) następnego. dobrego towarzystwa nigdy za wiele.
| 30 lip 2010 22:07 |
|
 |
|
Paweł Łęczuk
Użytkownik
|
ja też będę miał jakieś foty, ale jeszcze nie mam;-)
cieszę się, że się spodobało miejsce, bo mam szersze plany, a jak wyjdzie - się zobaczy.
dzięki, że przybyliście ;-)
|
| 31 lip 2010 11:58 |
|
 |
|
Teresa Rudowicz
Użytkownik
|
Przybędziemy jeszcze nie raz. Bardzo cieszą szersze plany:)
|
| 31 lip 2010 12:17 |
|
 |
|
dorota ryst
Site Admin
Dołączył(a): 07 paź 2008 10:54 Posty: 2453 Lokalizacja: warszawa
|
no to ja jeszcze raz dziękuję - przybyłym za przybycie (fajnie się było spotkać!) i Pawłowi za organizację :) link do zdjęć robionych przez Wojtka Mücka: http://picasaweb.google.com/dorotaryst/ ... directlink
| 31 lip 2010 13:49 |
|
 |
|
Paweł Łęczuk
Użytkownik
|
o kurde, Wojtek zaszalał!!! Idealnie oddał klimat imprezy, dzięki;-)
|
| 31 lip 2010 17:16 |
|
 |
|
izabela wageman
Site Admin
|
Wyrażam żal. Byłam bliska.
| 02 sie 2010 09:07 |
|
|