Teraz jest 10 wrz 2010 06:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 OKP „Kryzys słów” 
Autor Wiadomość
Post OKP „Kryzys słów”
Cytuj:
3. wiersze nadesłane na Konkurs nie mogą brać jednocześnie udziału w innych konkursach poetyckich. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany werdyktu i odebrania nagrody lub wyróżnienia, jeśli teksty zgłoszone do Konkursu otrzymają laury w innym konkursie (także w terminie późniejszym, czyli po ogłoszeniu werdyktu Jury).

Takie kryterium widzę pierwszy raz. Termin nadsyłania prac zbiega się blisko z konkursami im. Jacka Bieriezina i Rainera Marii Rilkego. Nie wiem, czy tak to działa, ale mam wrażenie, że organizatorzy sami pozbawią się najlepszego surowca poetyckiego, bo chyba jednak najcięższe działa wyciąga się "na Bieriezina" : )

18 wrz 2009 10:27
Site Admin

Post Re: OKP „Kryzys słów”
a ja się zastanawiam, czy pieniądze przekazane autorowi można zgodnie z prawem mu później odebrać.
brzmi to na moje oko idiotycznie.

18 wrz 2009 10:31
Zobacz profil Wyślij e-mail WWW
Site Admin

nie wiem jak jest z odbieraniem pieniędzy, ale wiem, że jest więcej konkursów, które mają takie obostrzenie w regulaminie (choćby Kajka czy "struna orficka"). wolno organizatorom postawić taki wymóg, a jeśli uczestnik nie ma ochoty go zaakceptować, zawsze może wybrać inny konkurs... na szczęście jest w czym wybierać :)
a Bierezin? to konkurs nie dla wszystkich - startować w nim można tylko na pewnym etapie - kiedy już czuje się, że ma się materiał na tomik, a jeszcze nic się nie wydało... to najczęściej nie trwa długo...

18 wrz 2009 10:39
No tak, wlaśnie... Pewnie na początku zawsze zdarzają się takie kwiatki. Choć nie tylko na początku. W ogłoszeniu XV konkursu Bieriezina jest napisane: "Nominacje do nagrody organizatorzy ogłoszą w listopadzie 2008 r., zaś ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w Łodzi w grudniu 2009 r. w trakcie III Festiwalu Puls Literatury."

18 wrz 2009 10:42
Site Admin

to już typowa literówka... zdarzają się każdemu :)
a rozstrzyganie Bierezina, dla niewtajemniczonych, wygląda w ten sposób, że w listopadzie ogłaszane są nominacje (zwykle od 5 do 10), na imprezę finałową zapraszani są wszyscy nominowani i wtedy dopiero ogłaszane jest kto zwyciężył

18 wrz 2009 10:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]